Clover Gin Perfect Serve

Gecreëerd op 16/12/2018   Wijn & spirits

Bistro Tutti Clover Gin

Garnituren & The Perfect Serve

“Zolang je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder”, is een bekende marketingkreet in Nederland. Als tonic is een neutrale Fever-Tree Premium Indian Tonic water bijzonder genoeg om te vermengen met de verfijnde smaak van Clover Gin.

Neem een gekoeld ballonglas en voeg een ijsbal toe. Giet 4,5 cl. gin in het glas en laat 12,5 cl. tonic langs de barlepel in het glas stromen. Het gebruik van de barlepel zorgt ervoor dat de bubbels van de tonic niet verloren gaan. Werk het geheel af met enkele jeneverbesjes. Om niet steeds zeste van citroen te serveren: deze gin verleent zich uitstekend om een schijfje citroen toe te voegen. Finishing touch? Een schijfje gember, om toch het zoete wat te counteren met een pittige toon. In sommige serves zie je ook wat blaadjes koriander opduiken, maar deze zijn mijns inziens niet nodig om deze prachtige gin-tonic te serveren.

Hoe smaakt deze cocktail? De balans tussen zachte gin en neutrale tonic is perfect. Deze gin-tonic is echt een aanrader, zéker bij zomerse temperaturen. De frisse florale toetsen maken het een bijzonder geheel. Een smaak die differentiërend is, zonder saai te zijn. 

Eindconclusie? Moet je hem proberen? Houd je van zacht en floraal: dan is het antwoord zonder twijfel “ja”

Het Wijnhuis Essen, smaakpunt Bistro Tutti