Een kostbare lekkernij

Gecreëerd op 26/01/2017   Nieuws uit eigen huis

Een paar weken per jaar is skrei het summum voor de visliefhebber!

Skrei logo Bistro Tutti Essen

Skrei is slechts enkele weken per jaar beschikbaar

De kwaliteit van skrei is nog beter dan die van kabeljauw. Kenmerkend voor skrei zijn de spierwitte en
stevige filets, die erg in de smaak vallen bij visliefhebbers. De Noren voorzien de skrei van een herkomstlabel en exporteren hem alleen naar de betere visspecialist. Skrei is slechts een paar weken per jaar verkrijgbaar, van januari tot eind maart. Soms loopt deze periode nog een paar weken langer door. Een kostbare lekkernij om deze winter zeker uit te proberen!

Wat maakt skrei zo’n speciale vis?

Skrei (‘zwerver’ of ‘reiziger’ in het Noors) is eigenlijk een winterkabeljauw. In de paartijd maakt deze vis een lange tocht van de Barentszee naar de Lofoten, een eilandengroep in Noorwegen. Daar is het water immers helder en rijk aan voedsel; een ideale omgeving dus om kuit te schieten. Tijdens deze tocht zwemt de vis honderden kilometers en verandert ook zijn voedingspatroon. Hierdoor wordt het vlees vaster en witter. Alleen de kabeljauw die in het seizoen voor de kust van Noorwegen gevangen wordt, mag skrei genoemd worden.

2015|metro


Skrei logo Bistro Tutti Essen II
Kom bij ons genieten van deze lekkernij: 
Skrei met witloof, broccoli  & mosterdsaus

www.norwegen.no | Skrei



Het Wijnhuis Essen, smaakpunt Bistro Tutti