Pinksterweekend met BBQ en ontbijt

Gecreëerd op 10/05/2015   Recepten

Kom naar onze barbecue of luxueus ontbijt tijdens het verlengd pinksterweekend. Of probeer onze barbecuetips voor een perfecte dubbele entrecote, zesrib of Cote à L'os en een Classic Beef Burger.

Acrobat fileprintversie BBQ-tips mei 2015 (328KB)

Bistro Tutti organiseert regelmatig evenementen. Zo kon u bijvoorbeeld eind april - begin mei tijdens onze Vlaamse Week naar aanleiding van Feest van de Arbeid genieten van typisch Vlaamse gerechten zoals stoofvlees met frietjes of Gentse waterzooi. 


Ook op het einde van deze maand richten we nog twee bijzondere activiteiten in rond Pinksteren.  Zo bent u van harte uitgenodigd op onze grote barbecue op zondag 24 mei tussen 18u en 19u30
Gelieve wel vooraf te reserveren a.u.b. 
Voor de prijs van €29,50 per persoon serveren wij voor u:

  • Vispannetje van de grill
  • Scampi met limoen, look en koriander op een stokje
  • Langzaam gegaarde varkensrug met mosterd
  • Breydelspek
  • Lamsbout met gegrilde groenten en jus
  • Dubbele entre-côte met Béarnaisesaus

We voorzien ook een uitgebreid assortiment aan salades, rauwkost, pasta, aardappeltjes, sausjes en brood. 

Bent u niet in de mogelijkheid om naar de barbecue te komen bij Bistro Tutti. Probeer dan thuis zeker eens de tips uit die onze chef hieronder voor u geeft. Verras uw genodigden met een barbecue met nét dat ietsje meer...

Na reservatie kan u aanschuiven aan onze ontbijttafel tussen 9u en 11u30. Volwassenen betalen €19,5 en kinderen tot twaalf jaar €12,5. Iedereen mag kiezen uit:

  • Broodassortiment met o.a. roombotercroissants, pistolets, sandwiches, diverse soorten brood
  • Diverse bereidingen van eitjes
  • Krokant gebakken spek, miniworstjes
  • Gerookte zalm
  • Slaatjes
  • Uitgebreid assortiment van onze charcuterieën
  • Tomaat, mozarella en basilicum
  • Confituren, choco, honing, ....
  • Vers fruit
  • Roomyoghurt
  • Koffiekoekjes, donuts, muffins, .....
  • Vers fruitsap
  • Koffie en thee
Bistro Tutti Cote à L'os

Dubbele Entrecote, zesrib of Cote à L’os perfect bakken op de BBQ

Wat hebben we nodig: 

Voor een hoofdgerecht ongeveer 250 à 300 gr. per persoon (minimum 7 à 800 gr. voor één stuk) 

Enkele takjes tijm, rozemarijn, oregano, teentje look, één citroen, olijfolie

Vraag aan je beenhouwer een niet te mager stuk rundvlees van uitmuntende kwaliteit.  Breng het vlees op smaak met grof zeezout, zwarte peper vers gemalen, olijfolie van goede kwaliteit (Valderrama Hojiblanca of Cornicabra) , enkele takjes tijm, rozemarijn en/of oregano, een teentje knoflook. Een beetje zeste van citroen doen ook wonderen. Bewaar het vlees zo minimum 12, maximum 24 uur in de koelkast.

 Twee à drie uur voor je het vlees op de gril wil bakken leg je het stuk in een oven van +/- 40 graden C°. De smaakmakers mogen nog op het vlees blijven.

Eenmaal je gril op temperatuur is verwijder je de kruiden en mag je het vlees op de warmste zone leggen voor ongeveer 6 à 8  minuten per kant tot het mooi gekorst is. Als beide zijde mooi krokant zijn nog 10 min. laten rusten op een minder warme zone op je barbecue en daarna het vlees versnijden in mooie plakjes.  Je vlees zal mooi warm zijn maar toch nog rood en sappig. Een beetje fleur de sel en nog wat vers gemalen zwarte peper maakt het compleet.


Classic Beef Burger op de BBQ

Rundburger van 180 à 200 gr. per persoon

1 bun met sesamzaadjes

2 sneetjes cheddar smeltkaas

5 schijfjes augurk in ’t zuur

3 sneetjes gegrild spek

Enkele blaadjes sla, tomaat in schijfjes, rode ui in flinterdunne ringetjes gesneden

Voor de saus

0,1 L tomatenketchup en 0,05 L mosterd


Voor de perfecte hamburgersaus mengt u gewoon de ketchup en de mosterd. Gril de hamburger tot hij net nog een beetje rosé is. Leg ook het broodje even op de rooster totdat het net een beetje warm is. Grill het spek. Onderaan op het broodje de sla en tomaat. Hierop een sneetje cheddar, de burger en dan de rode ui en augurk. Hierop de hamburgersaus, het spek en opnieuw een sneetje cheddar. De bovenkant van broodje en smullen maar.






Het Wijnhuis Essen, smaakpunt Bistro Tutti