Authentieke bolognese saus

Gecreëerd op 5/10/2015   Recepten

Ontdek hier nog een keukengeheim van onze chef: authentieke bolognese saus. Zoals de Italianen ze maken!

Voor de printversie, klik hier

Acrobat fileBistro Tutti Bolognese authentiek (284KB)
Wat hebben we nodig

voor 4 personen:

1 kg rundergehakt
150 gr pancetta in blokjes
100 gr. selder in blokjes gesneden
250 gr. wortelen in blokjes gesneden
250 gr. uien in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook
2 gr. gedroogde oregano
1 laurierblaadje
40 gr. suiker
3 gr. gedroogde Provençaalse kruiden
1 kg gepelde tomaten in blokjes (blik)
0,2 liter passata
1 glas goede rode wijn
0,15 liter room 40%
50 gr. gedroogd broodkruim
Olijfolie

Hoe gaan we te werk

We zetten een braadpan op het vuur met een laagje olijfolie. Hierin bakken we de pancetta. Eens mooi goudbruin mag deze eruit en bakken we het gehakt onder voortdurend roeren zodat het mooi los wordt.

Als het gehakt is aangebakken mogen de groenten, de teentjes geplette look en de kruiden worden toegevoegd. De aangebakken pancetta mag er ook bij. Rustig laten sudderen tot de groenten bijna gaar zijn.

Bevochtigen met de wijn, tomatenblokjes en passata. Ook de suiker mag er nu bij. Het deksel mag op de pot en het geheel mag nu 3,5 à 4 uur heel zachtjes pruttelen.

Na 2 uur mag de room worden toegevoegd.

Na de 4 uur al roerend het broodkruim toevoegen en nog 2 minuutjes laten koken.

Op smaak brengen met peper en zout en mocht je van wat pit houden kan je nog een mespuntje cayennepeper of piri piri toevoegen.

Je pasta al dente koken in gezouten water en afwerken met de saus en kaas naar keuze.

 

Smakelijk.





Het Wijnhuis Essen, smaakpunt Bistro Tutti