Mascarpone-witte chocolade- rood fruit dessert

Gecreëerd op 24/01/2016   Recepten

Verras uw geliefde met een heerlijk dessert.

Mascarpone, witte chocolade, rood fruit en bastogne

Voor print versie, klik hier:

Acrobat fileBistro Tutti recept dessert (344KB)

BistroTutti Recept Mascarpone Witte chocolade rode vruchten

Wat hebben we nodig voor 4 personen:

Voor het fruit:
500 g diepgevroren gemengd rood fruit
120 g suiker
10 cl crème de cassis
2 blaadjes gelatine geweekt (4 gram)

Voor de mousse:
250 g mascarpone
85 g suiker
75 g witte chocolade
2 eieren
1 vanillestokje
1 blaadje gelatine geweekt (2 gram)

Voor de crumble:
6 Bastognekoeken

Voor de afwerking:
4 muntblaadjes
1 limoen

Het fruit:

Het diepgevroren rood fruit, samen met de suiker en de crème de cassis opkoken. Na het opkoken direct zeven en de geweekte gelatine oplossen in het nog warme vocht. Beide laten afkoelen.

De crumble:

De bastognekoeken tot kleine stukjes verkruimelen. Kan in de vijzel of met de hand.

De Mousse:

Zet de witte chocolade au bain-marie om te smelten.
Scheid de eieren. De eigelen en de suiker samenvoegen en direct kloppen met een garde of keukenmachine. Kloppen tot je een bijna witte kleur verkrijgt en de suiker volledig is opgelost. Dit noemen ze een ‘ruban’.
Doe hier de mascarpone bij en het merg van de vanillestok. Goed roeren tot de ruban en de mascarpone goed gemengd zijn. Nu kan de chocolade er ook onder.
Het eiwit opkloppen tot stevig schuim en voorzichtig onder het mascarponemengsel spatelen.
Voor we de geweekte en gesmolten gelatine toevoegen mengen we het afgekoelde fruit en het vocht en zetten we onze 4 glazen klaar.
Als we alles bij de hand hebben kan de gelatine eronder en kunnen we de glazen in laagjes vullen. Rode vruchten, mousse en crumble. Dit tweemaal herhalen.

Afwerken met een blaadje munt en beetje zeste van limoen. Smakelijk.





Het Wijnhuis Essen, smaakpunt Bistro Tutti