Tartaar van maatjes

Gecreëerd op 22/06/2016   Recepten

Printversie

Acrobat filetartaar van maatjes.pdf (237KB)

Wat hebben we nodig voor 4 personen:

6 maatjes

1 grote sjalot

1 granny smith

100 gr. fijne groene boontjes gekookt

25 gr peterselie gewassen

2,5 cl olijfolie van goede kwaliteit

sap van een halve limoen

zwarte peper en zeezout


« Snijdt de maatjes in fijne brunoise

« Snipper de sjalot en snijdt de granny smith in fijne brunoise, de boontjes in fijne ringetjes

« Hak de peterselie fijn

« Meng alles voorzichtig en breng op smaak met limoensap, olijfolie, peper & zout

« Dresseer met een dresseer-ring mooi op vier borden.

 

« Toast eventueel een pompernikkelboterham

 

Smakelijk.

 

Wijntip voor bij maatjes:

Sherry classic Manzanilla Bodegas Rey Fernando de Castilla 





Het Wijnhuis Essen, smaakpunt Bistro Tutti